Episode 1: Vinbonden fra Piemonte

podcast-1-cover-artikel

Episode 1: Vinbonden fra Piemonte

Vi præsenterer hermed den allerførste episode af vores podcast: Peter Thomsen fortæller om, hvordan han endte som vinbonde i Piemonte – og giver gode råd til andre med samme drøm.

Lyt til podcasten her:

Peter Thomsen – Vinbonden fra Piemonte på besøg i podcast-studiet

Virtuel vinsmagning af rødvine fra Ca’Barun

Se vores virtuelle vinsmagning og bedømmelse af to rødvine fra Ca’Barun (Langhe Freisa DOC og Barbaresco DOCG). Vinsmagningen blev sendt live på Facebook lørdag d. 3. april 2021
[desktoponly][/desktoponly][mobileonly][/mobileonly]

Peter Thomsen og ‘Baronens gård’

Peter Thomsen boede i Milano fra 1996 til 1998 og fik i disse år mulighed for at opleve og udforske rigtig mange steder i Italien. Det fik han et smag for de italienske vine og maden. Han fortæller, at efter han flyttede væk fra Italien, besøgte han landet mindst 2-3 gange hvert år.

Derefter i 2007 besluttede han sig for at købe sit eget sted i Italien og valget faldt på Piemonte. Han besluttede sig for at han også ville have en vinproduktion på stedet og fandt en vingård i Santo Stefano Belbo (i Langhe-området). Vingården hedder Ca’Barun på lokal dialekt (eller Casa Barun), som oversættes til ‘Baronens gård’ på dansk.

Peter Thomsen har cirka én hektar mark, som han producerer Freisa og Pinot Nero på. Han har dog løbende udvidet sin portefølje med vine og har gennem sit netværk i området fået adgang til flere druesorter. Således laver han i dag også Metodo Classico, Roero Arneis, Barolo, Barbaresco og en Vermouth di Torino (lavet på Freisa). Produktion hos Ca’Barun er på i alt cirka 8000 flasker om året.

Læs mere om Ca’Barun her:
Vingård: ca-barun.com
Tilhørende hotel: al-palazzo-rosso.it

Stemningsindtryk fra Ca’Barun i Piemonte

[sc name=”artikel-bund”]