Tidligere virtuelle vinsmagninger

Tidligere virtuelle vinsmagninger

Herunder kan du se eller gense vores tidligere virtuelle vinsmagninger.

Vi sender altid vores virtuelle vinsmagninger live i vores Facebook-gruppe her: Rådtilvin.dk – spørgsmål og svar om vin.


Lørdag d. 3. april 2021

Langhe Freisa DOC
Druer: 100% Freisa
Region: Piemonte
Freisa er en kompakt rubinrød vin med en næse af svesker og krydderier sammen med ristet egetræ. Det har et godt niveau af garvesyre, især de unge vine. Som modsætning til de fleste Freisa-vine modner vi vinen 18 måneder på franske egefade, hvilket hjælper med at udvikle en harmoniske smag af røde bær, krydderier og ristet egetræ. En fadlageret Freisa er en fyldig vin og et perfekt match til rødt kød, vildt og lå oste. Den kan drikkes ung hvor det umiddelbare indtryk er frugten, men to til fem års yderligere modning bliver vinen mere harmonisk og tanninen blødere.

Barbaresco DOCG
Druer: 100% Nebbiolo
Region: Piemonte
Denne Barbaresco kommer fra Giacosa cru-marken i Tresio. Den er kendetegnet ved sin elegante og umiddelbare struktur, som gør at den kan drikkes ung, men selvfølgelig også gemmes i mange år. Smag af tørret blomme og figen med en undertone af krydret muskatnød. Den har fine bløde tanniner og en behagelig syrlig finish. Afbalancerer moden rød frugt parfumeret med sødme af roser, hindbær og kardemomme.


Onsdag d. 31. marts 2021

Vignalparco, Chanti Classico
Årgang: 2016
Druer: Sangiovese
Region: Toscana, Italien
Vinen har intens rubinrød farve med lilla refleksioner. Intens duft af brombær og solbær, fin struktur, en friskhed med bløde tannier. En smuk detalje, alt uønsket vegetation og bekæmpelse af insekter, som kan være skadelig for vinstokkene, sker ved hjælp af 80 tamgæs, hvilket har ændret den normale tilgang af mekaniske køretøjer og brugen af sprøjtegift.

Chanti Classico, Reserve
Årgang: 2015
Druer: 95% Sangiovese 5% Malvasia Nera
Region: Toscana, Italien
Vin fremstillet af 32-40 år gamle vinstokke viser Sangiovese’s kraft. Vinen har en intens rubinrød farve og elegance med aromaer af rød frugt, fine krydderi og balsamico noter. Fremragende struktur og en frisk og lang finish. Lagret 3 år i 10 hl tønder. Vin passer perfekt til vildt og blandet grillet kød.


Lørdag d. 27. marts 2021,

Barbera d`Alba ”Altea”, Stroppiana
Årgang: 2017
Druer: Barbera
Region: Piemonte
Cantina Stroppiana er beliggende i hjertet af Barolo – Rivalta san Giacomo – lige udenfor det meget kendte La Morra. Stroppiana Barbera d’Alba Superiore DOC, er ikke bare en dejlig Barbera, men en vin man vender tilbage til, igen og igen. Overbevisende kælderarbejde går her hånd i hånd med stolte lokale traditioner for god vinproduktion. Vinens farve er dyb granatrød med lilla refleksioner. God næse og smag af kirsebær og røde frugter, som er meget modne; kakao, vanilje og fad har en fin balance med de naturlige frugter af druer. Årlig produktion er 6.000 flasker.

La Vedetta Barbera d’Asti “Serasino”
Årgang: 2017
Druer: Barbera
Region: Piemonte
La Vedetta er beliggende i et af de mest usædvanlige områder i Barbaresco-betegnelsen med hensyn til vinmarkernes placering, mikroklima og morfologi. La Vedettas Barbera kommer fra små bæredygtigt dyrkede marker i Asti-regionen. Alt er – som den største selvfølge – høstet og håndteret ved håndkraft, og Marco Livigno er fra årgang 2018 gået væk fra fadlagring til fordel for beton, der holder endnu bedre fast om druernes charmerende karakteristika. Vinen smager helt fantastisk med frembrusende lysrøde bær direkte fra skoven, en god frugtsødme, en helt imponerende struktur, samt en fremragende dybde, for en endnu så ung og viril Barbera. Det er klasse!


Fredag d. 26. marts 2021

Cote de Beaune Rouge Villages
Årgang: 2016
Druer: Pinot Noir
Region: Cöte de Beaune, Bourgogne, Frankrig
En dejlig og intens flaske vin med god dybde og kompleksitet i frugten. Her er noter af røde bær og en god underliggende dybde, der bekræftes i smagen. Vinen er herlig moden i smagen med super bløde tanniner. En vin man kan nyde alene, eller til lyse kødretter.

Côte de Nuits Villages Rouge
Årgang: 2018
Druer: Pinot Noir/Nero
Region: Cöte de Nuits, Bourgogne, Frankrig
Velbalanceret og intens rødvin, der leverer alle de nuancer man drømmer om fra Bourgogne. Her er en ekspressiv duft med noter af jordbær, kirsebær og læder. Smagen er medium fyldig med fokus på den rene saftige frugt, hvor jordbær står frem. Fadet er fint integreret og med vinen gode balance vil den passe godt til lyse kødretter.


Lørdag d. 20. marts 2021

Barbera d`Alba ”Fozzamara”
Årgang: 2017
Druer: Barbera
Region: Piemonte
Barbera d’Alba Fossamara rødvinen er anerkendt for sin frugtige og ristede aroma på samme tid. Vinens smagsnoter bliver forbedret i harmonien med mad. Stege kød eller mellemlagret oste. ”Fozzamara” som lagres udelukkende på ståltanke. Der produceres kun 10000 flasker om året.

Barbera d`Alba ”Lucrezia”
Årgang: 2017
Druer: Barbera
Region: Piemonte
Cascina del Pozzo er beliggende i Castellinaldo – lige udenfor byen Alba i Piemonte. Byen er beliggende i området Roero – hvilket mest er kendt for sine hvidvine samt mousserende. Cascina del Pozzo er et lille familiejet vinery med den primære fokus på de hvide vine, men laver dog en smule rødvin. Heraf er 2 forskellige barbera. ”Lucrezia” der lagres 12 mdr. på ungarsk egetræ. Der produceres kun 4000 flasker om året.


Fredag d. 19. marts 2021

Sancerre Blanc
Årgang: 2018
Druer: Sauvignon Blanc
Region: Loire, Frankrig
En sprød Sancerre med stor åben duft af hyldeblomst, nyslået græs og friske grønne druer. Smagen er intens med høj frugtsyre, der giver et godt modspil sammen med mad. Lang balanceret eftersmag med friske frugtnoter. En perfekt ledsager til lette fiskeretter, skaldyr eller tørre oste.

Pouilly-Fuissé ‘Les Grands Climats’
Årgang: 2018
Druer: Chardonnay
Region: Bourgogne, Frankrig
Fra den sydlige del af Bourgogne komme denne udtryksfulde hvidvin. Stor åben duft med noter af tropisk frugt og en herlig citrus til at give et frisk pust. Smagen er fyldig med god smagsintensitet. Her er moden frugt og subtile noter fra fadlagringen. En flot ledsager til ovnbagt laks, eller andre kraftfulde fiskeretter.


Torsdag d. 18. marts: Stone Cellars, Pinot Noir

Årgang: 2015
Druer: Pinot Noir (90%), Syrah (10%)
Region: Santa Lucia Highlands, Californien
Denne vin har en kraftig duften med noter af sorte kirsebær, jordbær og lidt krydrede jordede noter. Smagen fortsætter med granatæble, lidt animalsk og en animalsk tone til sidst. Helt silkebløde tanniner og en velbalanceret afslutning. En oplagt ledsager til andekød, eller grillet kylling.


Torsdag d. 11. marts 2021: Stone Cellers, Cabernet Sauvignon

Årgang: 2016
Druer: Cabernet Sauvignon (76%), Segalin (20%), Petit Verdot, Syrah, og Zinfandel
Region: Paso Robles, Californien
Tydelige noter af solbær, blomme og lidt animalske toner. Fadet melder sin ankomst i smagen med lidt vanilje, som ligger under den flotte modne frugtkarakter. Herlig stor moden frugt i den fyldige smag. En fremragende ledsager til kraftige kødretter, eller noget så enkelt som en bøf fra grillen.


Lørdag d. 6. marts 2021: Amarone Classico Masùa di Jago

Årgang: 2015
Druer: Corvina, Molinara, Rondinella
Region: Veneto, Italien
Power, saft og kraft i denne Amarone fra Recchia familien. Stor dybde i duften med mørke blommer, brombær og chokolade. Smagen fylder hele mundhulen med intense tanniner og en høj frugtintensitet. Kombinationen af frugtsødme, bitternoter og en lang intens eftersmag, viser denne vins store potentiale. En perfekt ledsager til kraftfulde kødretter og modne oste.


Torsdag d. 4. marts 2021: Vermentino Montecucco “Irisse” DOC

Årgang: 2018
Druer: 85% Vermentino, 15% Grechetto
Region: Toscana (Italien)
Distrikt: Montecucco
Rig, cremet og frugtfyldt hvidvin. Indsmigrende næse med noter af moden fersken, abrikos, saftige pærer, hvide blomster og mandelkerne. I munden opleves vinen fyldig og floral, med en overflod af modne abrikoser, grape, passionsfrugt og vilde urter, komplementeret af subtile noter af hvid peber, våde sten, anis og vanilje. Vinens afslutning er saftig, læskende og vedvarende, med en behagelig og velintegreret syre. En oplagt ledsager til intense ristede kammuslinger eller jomfruhummere eller stegt fjerkræ.


Lørdag d. 27. feb. 2021: Artemisio IGT Sicilia Rosso

Årgang: 2017
Druer: Cabernet Franc
Region: Sicilien (Italien)
Kølig og rødfrugtet Cabernet Franc fra Etna’s højder. Forførende duft af blåbær, vilde jordbær, eukalyptus, madagaskarpeber og muscatnød. Æterisk, mellemfyldig og frugtfyldt på tungen, med en syngende frugtsyre og elegant tanninstruktur. Smagen er ganske kompleks og byder noter af saftige røde frugter, grøn peber, tørret mynte, røg og lakrids. En saltet mineralitet ligger smukt og vibrerer på bagtungen. Vinen drikkes flot alene, men følger ligeledes retter med tomat og kød helt perfekt. Pasta med krydrede kødboller, grillede lammekoteletter eller en simpel pizza med tomat og Salami Picante, er helt oplagte ledsagere.


Torsdag d. 25. feb. 2021: Moscato d’Asti Sourgal

Årgang: 2020
Type: Mousserende
Drue: Moscato
Region: Piemonte (Italien)
Så elegant og sprængfyldt med energi. Noterne er som en blomsterbutik med friske tropiske frugter presset ud over. Smagen er let og frisk med forfriskende syre, der skaber liv i hele kroppen. Vinen har naturlig sødme med små fine bobler der giver friskhed.


Lørdag d. 20. feb. 2021: Posta Piana Primitivo

Årgang: 2018
Druer: Primitivo Manduria
Region: Apulien (Italien)
En klassisk, fyldig Primitivo. Mørk i glasset med fin rød kerne. Duften giver noter af brombær og solbær, samt en anelse krydderier. Smagen har den klassiske kombination af stor fylde og silkebløde tanniner. Igen en stor frugtkoncentration, som holdes i snor af forfriskende frugtsyre. En god saftig rødvin, der passer til kraftfulde kødretter.


Torsdag d. 18. feb. 2021: Piemonte Chardonnay

Årgang: 2019
Drue: Chardonnay
Region: Piemonte (Italien)
Mild og elegant hvidvin, som har Chardonnay druens typiske træk med noter af moden citrusfrugt, æbler og lidt florale noter som supplement. Smagen er medium fyldig med de samme noter og en god forfriske frugtsyre. En vin, der passer godt til milde fiskeserveringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrevet udkommer cirka én gang hver måned og er gratis at modtage. Det indeholder en række tips og råd til vin, samt baggrundsartikler fra vinens verden.