Tidligere virtuelle vinsmagninger

Tidligere virtuelle vinsmagninger

Herunder kan du se eller gense vores tidligere virtuelle vinsmagninger.

Vi sender altid vores virtuelle vinsmagninger live i vores Facebook-gruppe her: Rådtilvin.dk – spørgsmål og svar om vin.


Torsdag d. 4. marts 2021: Vermentino Montecucco “Irisse” DOC

Årgang: 2018
Druer: 85% Vermentino, 15% Grechetto
Region: Toscana (Italien)
Distrikt: Montecucco
Rig, cremet og frugtfyldt hvidvin. Indsmigrende næse med noter af moden fersken, abrikos, saftige pærer, hvide blomster og mandelkerne. I munden opleves vinen fyldig og floral, med en overflod af modne abrikoser, grape, passionsfrugt og vilde urter, komplementeret af subtile noter af hvid peber, våde sten, anis og vanilje. Vinens afslutning er saftig, læskende og vedvarende, med en behagelig og velintegreret syre. En oplagt ledsager til intense ristede kammuslinger eller jomfruhummere eller stegt fjerkræ.


Lørdag d. 27. feb. 2021: Artemisio IGT Sicilia Rosso

Årgang: 2017
Druer: Cabernet Franc
Region: Sicilien (Italien)
Kølig og rødfrugtet Cabernet Franc fra Etna’s højder. Forførende duft af blåbær, vilde jordbær, eukalyptus, madagaskarpeber og muscatnød. Æterisk, mellemfyldig og frugtfyldt på tungen, med en syngende frugtsyre og elegant tanninstruktur. Smagen er ganske kompleks og byder noter af saftige røde frugter, grøn peber, tørret mynte, røg og lakrids. En saltet mineralitet ligger smukt og vibrerer på bagtungen. Vinen drikkes flot alene, men følger ligeledes retter med tomat og kød helt perfekt. Pasta med krydrede kødboller, grillede lammekoteletter eller en simpel pizza med tomat og Salami Picante, er helt oplagte ledsagere.


Torsdag d. 25. feb. 2021: Moscato d’Asti Sourgal

Årgang: 2020
Type: Mousserende
Drue: Moscato
Region: Piemonte (Italien)
Så elegant og sprængfyldt med energi. Noterne er som en blomsterbutik med friske tropiske frugter presset ud over. Smagen er let og frisk med forfriskende syre, der skaber liv i hele kroppen. Vinen har naturlig sødme med små fine bobler der giver friskhed.


Lørdag d. 20. feb. 2021: Posta Piana Primitivo

Årgang: 2018
Druer: Primitivo Manduria
Region: Apulien (Italien)
En klassisk, fyldig Primitivo. Mørk i glasset med fin rød kerne. Duften giver noter af brombær og solbær, samt en anelse krydderier. Smagen har den klassiske kombination af stor fylde og silkebløde tanniner. Igen en stor frugtkoncentration, som holdes i snor af forfriskende frugtsyre. En god saftig rødvin, der passer til kraftfulde kødretter.


Torsdag d. 18. feb. 2021: Piemonte Chardonnay

Årgang: 2019
Drue: Chardonnay
Region: Piemonte (Italien)
Mild og elegant hvidvin, som har Chardonnay druens typiske træk med noter af moden citrusfrugt, æbler og lidt florale noter som supplement. Smagen er medium fyldig med de samme noter og en god forfriske frugtsyre. En vin, der passer godt til milde fiskeserveringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrevet udkommer cirka én gang hver måned og er gratis at modtage. Det indeholder en række tips og råd til vin, samt baggrundsartikler fra vinens verden.

Du får 10% rabat på alle vores virtuelle vinsmagninger, når du er tilmeldt nyhedsbrevet. Vi sender dig en rabatkode i velkomstmailen straks efter tilmelding.