Virtuelle vinsmagninger af grillvine fra Otto Suenson

Grillvine_ottos (1)

Virtuelle vinsmagninger af grillvine fra Otto Suenson

Fredag d. 23. juli 2021, hvor jeg havde udfordret butikschef Flemming Brodthagen, Otto Suenson Roskilde, på hans bud på rødvine, som passer til grillmad i haven.

Se bedømmelse og beskrivelse af vinene

[desktoponly][/desktoponly][mobileonly][/mobileonly]

Bedømmelserne

2016 Cantaloro Rosso, Toscana, Italien
Druer: 62 % Sangiovese, 23 % Merlot, 15 % Cabernet Sauvignon (Pris kr. 99.-)

Beskrivelse:
Farven er dyb rubin med mere violet kerne. Næsen byder på friske mørke og røde skovbær som solbær, brombær og ribs. Med mere luft kommer der både grøn peberfrugt, timian, cedertræ samt kardemomme. Smagen er saftig og balanceret med god krop. Den naturlige tannin fra Cabernet Sauvignon druen understøtter og bærer vinens bløde udtryk perfekt. Modner 6 måneder på egefade.

Bedømmelse:
Flemming Brodthagen: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Poul Erik Bermann: ⭐️⭐️

2018 Coppola Diamond Collection, Zinfandel, California
Druer: 90 % Zinfandel, 10 % Petit Sirah (Pris kr. 159,-)

Beskrivelse;
Zinfandel druen kommer perfekt til udtryk her fra Coppola familiens marker rundt i Californien. Mørk farve med åben ekspressiv duft af blommer, sorte kirsebær og finsk lakrids. Smagen er fyldig og frugten fylder hvert hjørne af mundhulen med sorte bær.

Bedømmelse:
Flemming Brodthagen: ⭐️⭐️⭐️
Poul Erik Bermann: ⭐️⭐️

2018 Côtes Du Rhône, Domaine de Ferrand​, Frankrig
Druer: 90 % Grenache, Syrah, Cinsault og Carignan (Pris kr. 139,-)

Beskrivelse:
Stor velsmag og en dybde i smagen, der kommer fra de gamle vinstokke. Duften byder på en bred vifte af primært sort frugt og frisk lavendel. Smagen er fyldig med forfriskende frugtsyre. Helt lækker moden tannin giver rygraden i vinen. En fremragende ledsager til kraftige retter, med god smagsintensitet.
Cuvée Antique er indbegrebet af gamle vinstokke. Denne cuvée er fremstillet med helt klassiske principper og vinen er lagret på cementtanke inden aftapning.

Bedømmelse:
Flemming Brodthagen: ⭐️⭐️⭐️
Poul Erik Bermann: ⭐️⭐️⭐️

2019 Pago De Los Capellanes, Ribera Del Duero, Joven Roble Spamien
Druer: 100 % Tempranillo (Pris kr. 145,-)

Beskrivelse:
Saftig og frugtsprængt rødvin fra Ribera del Duero. Kombinationen af fuldmodne Tempranillo druer og nænsom fadlagring går her op i en højere enhed. Intens duft af røde roser og hindbær, sammen med et strejf af vanilje. I munden er vinen elegant med fløjlsblød fylde og sprød frugtsyre til at give balance. Fremstillet på Tempranillo druen der høstes fra gamle vinmarker. Efter en kort periode hvor vinen ligger og trækker ekstrakt fra skindet, starter den naturlige alkoholiske gæring. Vinen holdes stabilt omkring 20 grader for at bevare mest mulig druekarakter. Efter endt malolaktisk gæring, så lagres denne Joven i 5 måneder på franske egetræsfade for at samle aromaerne i vinen.

Bedømmelse:
Flemming Brodthagen: ⭐️⭐️⭐️
Poul Erik Bermann: ⭐️⭐️⭐️

Vinene bliver bedømt ud fra et antal stjerner:
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ En sublim vinoplevelse
⭐️⭐️⭐️⭐️ En overraskende god vinoplevelse
⭐️⭐️⭐️ En rigtig god oplevelse
⭐️⭐️ En god oplevelse
⭐️ En vinoplevelse