Smagning og bedømmelse af schweiziske vine fra Hoss Hauksson

schweiziske-vine

Smagning og bedømmelse af schweiziske vine fra Hoss Hauksson

Så opstod muligheden for at opleve nye smagsoplevelser. Endnu en vinsmagning, nemlig af schweiziske vine – som ikke er en stor vinartikel i Danmark.

Den manglende kendskabsgrad til Schweiziske vine i Danmark skyldes, at Schweizerne aldrig har gjort noget for at gøre deres vine synlige for omverdenen, og der er forsvindende få Schweiziske vine på det danske marked.

Den Schweiziske befolkning, drikker stor set hele vinproduktionen selv, så eksporten er meget lille. På toppen af Danmark, fandt vi Schweizisk vine hos Coolwines.dk på Skagen, som endda har et flot Schweizisk vinsortiment, fra vinbonde Hoss Hauksson.

Vi havde til denne vinsmagning inviterede Baden vineksperten Peter Larsen, Vinbutikken.dk med, for at få nogle kompetente smagsløg, til at bedømme de seks vine.

Se vores vinbedømmelse og hør mere om vinene:

Horn 2019
Druer: Kerner
Bedømmelse: Blev ikke bedømt pga. fejl i vinen.
Pris: kr. 298,-

Pinot Gris “Im Leer” 2019
Druer: Pinot Gris
Bedømmelse:
Poul Erik Bermann: ⭐️⭐️
Peter Larsen: ⭐️⭐️
Pris: kr. 298,-

Tunglskin 2020
Druer: Blanc de Noir
Bedømmelse:
Poul Erik Bermann: ⭐️⭐️
Peter Larsen: ⭐️⭐️
Pris: kr. 239,-

Pinot Noir “Solskin” 2018
Druer: Pinot Noir
Bedømmelse:
Poul Erik Bermann: ⭐️⭐️⭐️
Peter Larsen: ⭐️⭐️⭐️
Pris: kr. 285,-

Pinot Noir “Alpberg” 2017
Druer: Pinot Noir
Bedømmelse:
Poul Erik Bermann: ⭐️⭐️⭐️
Peter Larsen: ⭐️⭐️⭐️
Pris: kr. 345,-

Blaufränkisch Döttingen 2019
Druer:
Bedømmelse:
Poul Erik Bermann: ⭐️⭐️
Peter Larsen: ⭐️⭐️
Pris: kr. 325,-

Vinene bliver bedømt ud fra et antal stjerner:
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ En sublim vinoplevelse
⭐️⭐️⭐️⭐️ En overraskende god vinoplevelse
⭐️⭐️⭐️ En rigtig god oplevelse
⭐️⭐️ En god oplevelse
⭐️ En vinoplevelse

Om Hauksson Vine

I 2017 traf den Islandske bankmand Hoss Hauksson et valg, han forlod vulkanøen i den nordlige del af Atlanterhavet, væk fra de varme kilder, til det lille finansland i Centraleuropa, Schweiz hvor ca. 25 % landskabet er dækket af bjerge. Vinstokkene dækker ca. 15.000 hektar i Schweiz.

Hoss Hauksson etablerede sig i Aargau, på nordsiden af de Schweiziske alper, hvor deres vinmarker i Remigen, Döttingen og Klingnau.

Efter 20 års skrivebordsarbejde og valget var truffet og han havde besluttede at blive landmand og vinproducent på fuld tid. For Hoss Huaksson er det vigtigt at behandle jorden med respekt og arbejde i harmoni med naturen, at dyrke økologisk.

Inspireret af dyrkningsmetoderne, som anvendes i regenerativt landbrug, landbrugsjord bliver genopbygger til det økosystem af mikroorganismer, det oprindeligt har været. Diversitet er nøgleordet derfor bliver arealerne afgræsset af den mindste fårerace Ouessant der er et tam får fra øen Ouessant ud for Bretagne kyst.

Hoss Hauksson producer sine vine på ståltanke og bruger de fineste ege fade fra førende franske bødkere, samt fade af kastanjetræ og Akacia.

Hoss Huakssons vinproduktion, udover dem vi smagte:
Chardonnay Alpberg, Riesling Rütiberg, Sauvignon Blanc, AOC Aargau, Garanoir Dornfelder, Döttingen, Merlot Ciliegio, Malbec, Döttingen, Wermut Hvítur, Wermut Rauður