Episode 2: Ørnberg Vin fra Sjællands Odde

podcast-2-anders-ny

Episode 2: Ørnberg Vin fra Sjællands Odde

I vores første podcast om danske vine har Poul Erik Bermann haft vinemaker Anders Ørnberg Eriksen fra Ørnberg Vin i studiet til en snak om deres vine og fremtiden for dansk vin generelt.

Lyt til podcasten her:

Virtuel vinsmagning af seks vine fra Ørnberg Vin

Se vores virtuelle vinsmagning og bedømmelse af de seks vine fra Ørnberg Vin herunder. Vinsmagningen blev sendt live på Facebook torsdag d. 8. april 2021.
[desktoponly][/desktoponly][mobileonly][/mobileonly]

Ørnberg Vin

Anders Ørnberg Eriksen giver os i podcasten indsigt i arbejdet på Ørnberg Vin, som han driver sammen med Niels Esbjerg Jensen. Ørnberg vin har adresse på Sjællands Odde, hvor Anders i 1998 plantede sine første 200 vinstokke.

Anders fik senere hen overtalt barndomsvennen Niels til at rydde et par hektar med frugtbuske, så de i 2007 kunne plante 3.000 vinstokke. I 2021 har de tre hektar med vinstokke og en årsproduktion på 12.000 flasker fordelt på ca. 6-8 forskellige vine. Anders og Niels har valgt ikke at lave rødvin, grundet klimaet i Danmark, hvilket Anders forklarer nærmere i podcasten.

Kvalitetsvinene sælger sig selv
Ørnberg Vins mission er; “at de ville bevise, at det godt kan lade sig gøre at fremstille god vin i Danmark” og deres vine har høstet anerkendelse. Ørnberg Vins rosé, dessertvin og hedvin er tidligere kåret som Danmarks bedste. Anders Ørnberg Eriksen fortæller:

“Vores største problem har været, at der har været udsolgt. Vi har slet ikke markedsført vores vine, de har solgt sig selv.”

Vine hos Ørnberg Vin


Foto udlånt af fotograf Christian.

Vejledende udsalgspriser
Perle: kr. 215,-
Orange Natur: kr. 295,-
Paulus: kr. 275,-
Jørgen: kr. 215,-
Mynster: kr. 315,-
SORT: kr. 265,-

Find forhandlere på www.oernbergvin.dk.

Ørnberg Vin kan følges på Facebook her: www.facebook.com/oernbergvin

Stemningsbilleder fra Ørnberg Vin

Fotos er venligst udlånt af Ørnberg Vin og fotograf Ole Friis Mikkelsen.

Niels Esbjerg Jensen (tv) og Anders Ørnberg Eriksen (th) er mændene bag Ørnberg Vin.


Ingen tvivl om, at Andres og Niels kan deres håndværk.