Episode 8: Unikt samarbejde på Røsnæs

episode-8-podcast

Episode 8: Unikt samarbejde på Røsnæs

I denne episode af vores podcast om danske vine har Poul Erik Bermann, været på besøg hos Kvickly, Kalundborg og talt med Keld Haapanen, som er direktør i Kalundborg Brugsforening.

Lyt til podcasten her:

Virtuelle vinsmagninger af vine fra Dyrehøj Vingaard

Fra d. 20. maj 2021: smagning af vine fra Dyrehøj Vingaard.
[desktoponly][/desktoponly][mobileonly][/mobileonly]

Kvickly i Kalundborg indledte i 2017 et samarbejde med Dyrehøj Vingaard, om produktion af en hvidvin og en rosévin, som skulle sælges i Kvickly Kalundborg og nærliggende Coop Butikker i Vestsjælland. Navnet på vinene blev NÆS, da Dyrehøj Vingaard normalt sælger sine vine under navnet RÖS og der var brug for at lave en helt ny serie af vine, særligt til Kvickly Kalundborg.

NÆS-sortimentet blev udviklet og består af to mousserende, en hvid og en rosé boble.

Opstarten af vinsalget var en succes, interessen for de lokale vine er stort og har bevist at Kvickly og Dyrehøj Vingaard har fået en kundekreds på Dyrehøj Vingaards vine. Samarbejdet med Kvickly gav også grobund for et crowdfunding-projekt, således at Dyrehøj Vingaard rejste et beløb, til produktionsanlæg af mousserende vin.

Prisen for begge vine er kr. 149,00.

NÆS-sortimentet fortsætter og udvikles løbende, næste gang med to gin og en kirsebærvin, med navnene NÄS Gin Havtorn, NÄS Gin Agurk og en NÄS Kirsebærvin.


Keld Haapanen, direktør i Kalundborg Brugsforening.