Episode 9: Indsigt fra en vinindkøber

episode-9

Episode 9: Indsigt fra en vinindkøber

Coop Danmark er Danmarks største vinforhandler. Vi taler med Kim Christensen, vinekspert og souschef i Kvickly i Kalundborg, som giver os indsigt i den danske vinhandel fra denne side af branchen.

Lyt til podcasten her:

I vinafdelingen har man vine fra 14-15 lande og i en top fem er Italien det land der solgt fleste vine fra. Californien, Sydafrika, Spanien og Frankrig, er nummer to, tre, fire og fem.

Fordelingen af hvilke vin der bliver købt i Kvickly, Kalundborg, så er fordelingen 60 % rødvine, 18 % hvidvine, 16 % rosévine og 6 % mousserende. Især de sidste par år er købet af rosévine steget kraftigt, så i Kalundborg og omegn, er man til rødvin.

Kim fortalte også, at fordelingen, køb af vin i flasker og Bag in Box, så er fordelingen 70 % vin på flaske og 30 % i Bag in Box.

Vores samtale faldt også på hvilke priser, de fleste vine bliver solgt, 65 % af de vine der bliver købt koster kr. 50,- eller derunder. 20 % ligger mellem kr. 51,- til kr. 80,- dermed ikke sagt, at Kvickly i Kalundborg ikke sælger dyre vine, i vinafdelingen kan man købe vine til kr. 5-600,- og mere. Købelysten hos kalundborgenserne, er størst i december og juli.

Den storslåede vinafdeling de har i Kvickly, Kalundborg, er et eldorado for vinelskere og livsnydere, som Kim og Keld kan være meget stolt af.

Ifølge vineksperten Kim Christensen, har han smagt de fleste af de vine de har i afdeling, så man går ikke forkert, hvis man søger vinviden.


Kim Christensen, vinekspert og souschef i Kvickly, Kalundborg.